Nu var receptet på skärgårds eller skagen sill som man också kan kalla den äntligen här. Detta recept var så tacksamt att ta fram då hälften redan var färdig. Dvs den hemmagjorda majonnäsen och skagenröran. Men här kommer alltså receptet på hur man kan lägga in aubergine för att göra svill (vegansk sill). Och det är busenkelt.
Du behöver ca 2 dagar för att bli klar med sillen om du gör den på kvällen, då själva inläggningen bör ligga över natten.
Nedan receptet ligger även länkar till de andra recept som behövs för att göra svillen. Självklart kan du också använda köpt färdig vegansk majonnäs, men det blir ju alltid godare med en hemmagjord kan jag tycka.
Ingredienser
Inlagd aubergine
2 dl vatten
1 dl sötin eller exempelvis kokossocker eko
0,5 ättikssprit
1 tsk salt eko
200 g aubergine eko
Gör såhär
Skär aubergine i ca 0,5 cm tjocka skivor. Salta och låt dra i några minuter. Skölj av. Skär i mindre bitar, ca 3*5 cm. Koka bitarna i vatten så de blir lagom mjuka (någon minut). Häll bort vattnet och låt auberginen svalna. Koka upp ingredienserna till lagen tills sötningen löst upp sig. Låt svalna. Lägg i aubergine-bitarna i lagen och låt stå kylt över natten.
Häll av lagen.
Nu rör du ihop en skagenröra som du hittar recept på nedan. Du behöver här alltså inte göra kronärtskockan som ligger med i samma recept. Skagenröran innehåller även en hemmagjord majonnäs som också hittar recept på nedan.
- Hemmagjord majonnäs på kikärtsspad (receptet öppnas i ett nytt fönster).
- Skagenröra (receptet öppnas i ett nytt fönster) Obs! Till detta recept på Skärgårds svill så tar du 1,5 dl av majonnäsen istället för 1 dl.
Blanda ner auberginerna i skagenröran. Placera svillen i en glasburk och svillen är nu färdig!
Smaklig skärgårds / skagen svill!



