Idag lagades vegan middag och det blev en sojafärssås baserad på min mammas gamla recept på köttfärssås. Till det serverades bönpasta och en sallad. Väldigt god och lättlagad vardagsrätt.
Recept Sojafärssås – vegan
4 portioner
Ingredienser:
400 g ekologisk sojafärs
1 gul ekologisk lök
5-6 st. ekologiska färska champinjoner
1 msk ekologisk rapsolja
1 msk ekologisk ketchup
1 dl sojagrädde
Salt och peppar
Gör såhär:
1. Hacka löken och skär champinjonerna i bitar.
2. Bryn sojafärsen med rapsolja i en stekpanna. Rör om med en trägaffel.
3. Tillsätt den hackade löken.
4. Salta och peppra.
5. Blanda i champinjonerna.
6. Rör i ketchup efter smak, jag tog ca 1 msk.
7. Tillsätt sedan sojagrädden.
8. Låt såsen puttra en liten stund.
Servera gärna tillsammans med ekologisk bönpasta och en sallad.