– Samarbete med Årstidernas veganska matkasse. –
Vill här tipsa om ett par supergoda och lättlagade indiska linsbullar – glutenfria och vegan. Vad man vill äta till är ju valfritt men att servera dem tillsammans med kvisttomater, sallad och finhackad lök och fylla ett par glutenfria tortillas med allt detta kan vara gott. Toppa med lite chiliringar (uppskivad färsk chili). Receptet på indiska linsbullar – glutenfria, vegan kommer från Årstidernas veganska matkasse.
Recept på Supergoda indiska linsbullar – glutenfria, vegan
2-4 portioner
Ingredienser:
- 200 g röda linser eko (blötlagda)
- madrascurry eko efter smak (eller blanda en egen: Koriander, spiskummin, kanel, nejlika, ingefära, vitlök, gurkmeja, muskotnöt, svartpeppar, fänkål, röd chili)
- 1 vitlökskrydda eko (pressad)
- 0,5 lök eko (finhackad)
- 2 squash eko (finrivna och urkramade)
- färsk chili eko (efter smak)
- 0,5 knippe persilja eko
Dessutom: olivolja, havssalt och svartpeppar eko.
Gör såhär:
- Häll av vattnet från linserna och låt rinna av. Lägg undan 0,5 dl hela linser och spara till senare.
- Häll resten av linserna i en matberedare eller mixer och mixa till en grov färs.
- Vänd ner de hela linserna i linsfärsen. Tillsätt madrascurry, 1 pressad vitlöksklyfta, lök, squash, finhackad chili och persilja. Smaka av med salt och peppar.
- Hetta upp 1-2 dl olivolja i en gjutjärnsgryta eller en stor stekpanna.
- Forma linsfärsen till små kulor (stora som golfbollar ungefär) och platta till dem lätt med handflatan så att de blir lite tjockare på mitten.
- Stek linsbullarna gyllene och frasiga i den heta oljan, ca 5 minuter. Låt rinna av på hushållspapper.
Smakliga indiska linsbullar! 🙂