En tallrik med ugnsbakad portabello med valnötter, timjan och vegansk mozzarella serverat med hemmagjord vegansk pesto och riven rödbeta.

Ugnsbakad portabello med valnötter, timjan och vegansk mozzarella

Denna festliga och goda måltid där den ugnsbakade portabellon gifter sig perfekt med råriven rödbeta och hemmagjord pesto måste ni bara prova.

Portabello är en tacksam svamp som går att använda till mycket. Här har jag ugnsbakat den som den är med en riktigt god fyllning bestående av bland annat valnötter, färsk timjan, vegansk mozzarella, vitlök och agavesirap. Mums! Detta härliga recept finns även med i min kokbok “Vegansk vardagsmat eat clean” med 99 glutenfria recept för hela dagen.

Portabello odlas i stort sett året runt så den borde gå lätt att hitta i välsorterade affärer. Den veganska mozzarellan finns också i vanliga affärer troligen i hyllan som brukar kallas Vegeratiskt eller Vego.

Den ljuvliga peston som serverades till är ett äldre recept som jag länkar till i receptet nedan. Här format som ett hjärta för att ge rätten en extra touch. <3

En tallrik med ugnsbakad portabello med valnötter, timjan och vegansk mozzarella serverat med hemmagjord vegansk pesto och riven rödbeta.

Recept på ugnsbakad portabello med valnötter, timjan och vegansk mozzarella

Ugnsbakad portabello med valnötter, timjan och vegansk mozzarella

Portioner 3 PORTIONER
Författare Yvonne Hedberg

Ingredienser

  • 6 portabello svampar (ca 280-300 g)
  • 80 g vegansk mozzarella (uppskivade)
  • 4 vitlöksklyftor eko (pressade)
  • 1 dl olivolja eko
  • 1 dl naturella valnötter eko
  • 1 msk agavesirap eko
  • färsk timjan eko
  • salt eko

Tillbehör

Instruktioner

  • Värm ugnen till 175 grader.
  • Skala och riv rödbetorna, låt de rinna av på hushållspapper.
  • Ta bort foten på svamparna, lägg hattarna med undersidan uppåt i en ugnsform eller på en plåt. Salta och lägg på pressad vitlök och några timjankvistar. Häll på olivoljan.
  • Lägg på den skivade mozzarellan. Krossa valnötterna och strö på.
  • Ringla sist på agavesirapen.
  • Ugnsbaka i ca 10-12 minuter tills mozzarellan har smält lite.
  • Garnera rätten med lite extra timjan. Servera exempelvis ihop med rårivna rödbetor och hemmagjord pesto utan ost, se recept här.

Smaklig måltid!

2+

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




*