Denna ugnsbakade sötpotatissallad med smak av dijonsenap och äpple passar jättebra både till bönor i marinad eller till grillade grönsaker. Salladen kanske kan passa bra att servera nu i midsommar. Rätten är helt växtbaserad/vegansk och glutenfri
Recept på ugnsbakad sötpotatissallad med dijon och äpple – vegan
4 portioner
Ingredienser
- 800 g sötpotatis eko
- 1-2 tsk olivolja eko
- 1,5 nypa flingsalt
- 2 schalottenlökar eko
- 0,5 dl hackad persilja eko
- 1 äpple eko
Dressing
- 1 msk äppelcidervinäger eko
- 2 tsk dijonsenap eko
- 0,5 tsk salt eko
- 1 krm svartpeppar eko
- 0,5 tsk yaconsirap eller agavesirap raw eko
- 3 msk rapsolja eller olivolja eko
- 1 msk vatten
Gör såhär
- Skölj, tärna upp och bred ut sötpotatisen i en ugnsform med bakplåtspapper.
- Häll på lite olivolja och flingsalt.
- Ugnsbaka sötpotatisen i mitten av ugnen på 175 g i ca 25-30 minuter. Låt svalna.
- Skala, hacka eller skiva löken, tärna äpplet och hacka persiljan. Om man vill – droppa några droppar färsk citron över äppeltärningarna.
Dressingen
- Blanda alla ingredienserna till dressingen.
- Lägg potatisen i en skål, varvad med schalottenlök, äpple och persilja.
- Häll över dressingen och lyft potatisen så att det blir jämt fördelat.
- Låt salladen stå ca 1 tim och ta smak.
Serveringstips!
Servera exempelvis gärna ihop med grillade grönsaker eller borlottibönor marinerade i lite färsk vitlök, olivolja och salt.

