Vegansk mat och tillbehör

Ugnsbakade fyllda paprikor med rökig mungbönsröra – vegan

Foto på fyllda paprikor vegan.

Ugnsbakade fyllda paprikor är en trevlig och god rätt. Koka gärna mungbönor och ris i förväg så går rätten fortare att laga. Tänk på att mungbönor även ska blötläggas om de inte är färdigkokta.

Receptet på den veganska ugnsbakade paprikorna med rökig mungbönsröra är helvegetariskt/veganskt, glutenfritt, äggfritt, mjölkfritt, laktosfritt och nötfritt.

Recept på ugnsbakade paprikor med rökig mungbönsröra – vegan

4 portioner

Ingredienser

2 dl råris eko
2 dl kokta och avrunna mungbönor eko
4 paprikor eko
2 dl riven vegansk ost (Vegansk ost finns även att köpa i de flesta mataffärer) (Se även recept på hemmagjord havre- eller kokosost här). 
4 mindre eller 2 större tomater, hackade eko
1 krm curry eller spiskummin eko
1 krm rökig chili eko (chili chipotle) (eller efter smak)
1 msk olivolja eko
salt och svartpeppar eko

Gör såhär:

Koka ris och mungbönor enligt anvisningar. Sätt ugnen på 225 grader. Skär av toppen på varje paprika. Blanda bönor, ost, tomater, ris och olivolja. Smaka av med kryddorna. Fyll paprikorna med blandningen. Sätt paprikorna i ugnsfast form. Lägg paprika­topparna på bakplåtspapper. Baka i ugnen i 30–40 minuter. Mot slutet kan man behöva lägga på ugnsfolie eller liknande så att det inte blir bränt.

Servera gärna med en sallad på blandade gröna blad, avokado och äpple.

Det kan även vara gott att salta paprikorna med lite extra flingsalt innan servering så kommer smakerna fram bättre.

Smaklig måltid! 🙂

Sugen på fler recept

Kolla in receptet Flygande Jakob lookalike – vegan

flygande jakob vegan
Flygande Jakob – lookalike – vegan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Du kanske också gillar...