Vegansk glutenfri banankaka med valnötter till fika? Ja det är väldigt gott och här kommer mitt recept. Detta recept finns även med i min kokbok Vegansk vardagsmat
Banankaka har alltid varit lite av en favorit, eller vad säger ni? 🙂
Receptet är veganskt; mjölkfritt och äggfritt. Det är även glutenfritt och utan vitt socker.
Recept på vegansk banankaka med valnötter – glutenfri
Ingredienser
1 kaka
* 1 fiberhuskägg
2 dl mandelmjöl eko
1,5 dl glutenfritt havremjöl eko
8 soltorkade dadlar eko (ca 60 g)
1 tsk vaniljpulver eko
1 tsk bikarbonat
1 nypa salt eko
2 mogna bananer eko (ca 200 g skalade)
1 dl krämig kokosmjölk utan tillsatser
1 tsk agavesirap eko
* 1 fiberhuskägg = 1 tsk fiberhusk och 0,75 dl vatten
Fyllning:
1 dl valnötter eko

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop fiberhuskägget och låt stå i 10 minuter. Se till att dadlarna är urkärnade. Mixa dadlarna tillsammans med alla torra ingredienser till ett fint mjöl. Tillsätt sedan alla övriga ingredienser utom valnötterna och mixa vidare. Häll sist ner valnötterna och mixa bara en kort stund så de blir grovhackade. Lägg bakplåtspapper i en brödform och häll i smeten. Grädda i mitten av ugnen i ca 45 minuter.
Smaklig banankaka!