En bil glutenfri och vegansk banankaka utan vitt socker ligger på ett fat med blommig servett och guldsked.

Vegansk banankaka med valnötter – glutenfri

Vegansk glutenfri banankaka med valnötter till fika? Ja det är väldigt gott och här kommer mitt recept. Detta recept finns även med i min kokbok Vegansk vardagsmat

Banankaka har alltid varit lite av en favorit, eller vad säger ni? 🙂

Receptet är veganskt; mjölkfritt och äggfritt. Det är även glutenfritt och utan vitt socker.

Recept på vegansk banankaka med valnötter – glutenfri

Ingredienser

1 kaka

* 1 fiberhuskägg
2 dl mandelmjöl eko
1,5 dl glutenfritt havremjöl eko
8 soltorkade dadlar eko (ca 60 g)
1 tsk vaniljpulver eko
1 tsk bikarbonat
1 nypa salt eko

2 mogna bananer eko (ca 200 g skalade)
1 dl krämig kokosmjölk utan tillsatser
1 tsk agavesirap eko

* 1 fiberhuskägg = 1 tsk fiberhusk och 0,75 dl vatten

Fyllning:
1 dl valnötter eko

En bil glutenfri och vegansk banankaka utan vitt socker ligger på ett fat med blommig servett och guldsked.

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop fiberhuskägget och låt stå i 10 minuter. Se till att dadlarna är urkärnade. Mixa dadlarna tillsammans med alla torra ingredienser till ett fint mjöl. Tillsätt sedan alla övriga ingredienser utom valnötterna och mixa vidare. Häll sist ner valnötterna och mixa bara en kort stund så de blir grovhackade. Lägg bakplåtspapper i en brödform och häll i smeten. Grädda i mitten av ugnen i ca 45 minuter.

Smaklig banankaka!

2+

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*