Vegansk berlottigryta – böngryta med tomat, vitt vin och timjan

Vegansk berlottigryta – böngryta med tomat, vitt vin och timjan är kan du laga när som helst i veckan.

Tillsätt mer kryddor än receptet säger om du vill ha ännu mer smak. Smaklig måltid!

Lite information om berlottibönan

Berlottibönans mjuka kärna och dess fasta yttre gör dem som skapta för grytor. De är även en delikatess i det italienska köket med sin milda smak och dess fina krämig konsistens som gör att de även passar utmärkt i sallader, soppor, gratänger eller risotto.

vegansk berlottigryta böngryta

Recept på vegansk berlottigryta – böngryta med tomat, vitt vin och timjan

Vegansk berlottigryta - böngryta med tomat, vitt vin och timjan

Portioner 4 PORTIONER
Författare Yvonne Hedberg

Ingredienser

Redning

Instruktioner

  • Skala och grovhacka löken, skiva upp moroten och tärna auberginen.
  • Rör ihop redningen och låt stå till sig.
  • Fräs upp löken och moroten i olivoljan.
  • Blanda i avrunna berlottibönor och krossade tomater.
  • Blanda ner buljong, vitt vin, lagerblad, pressad vitlök och timjan och låt puttra lätt i ca 15 minuter.
  • Tillsätt auberginen och redningen och låt koka ca 5 minuter till.
  • Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite kokossocker.
  • Servera gärna tillsammans med kokt råris och en grön sallad.

Ekologiskt kikärtsmjöl hos Bodystore

Ett glutenfritt och ekologiskt kikärtsmjöl från Da Carla, rikt på bl.a. proteiner, mineraler och B-vitaminer.

Köp ekologiskt kikärtsmjöl hos Bodystore

 

  • Protein- och mineralrikt
  • Fiberrikt
  • Naturligt glutenfritt

Kikärter är en ärtväxt som är rik på proteiner, mineraler, B-vitaminer, fleromättade fettsyror och kostfiber. Mjölet är lättsaltat och har en nötig fin smak.