janssons frestelse vegan trattjansson

Vegansk Janssons frestelse – även kallad Perssons frestelse eller Svampjansson

Så här till jul kan det sitta fint med en vegansk Janssons frestelse / Svampjansson, inte sant! Här även kallad Perssons frestelse. Namnet fick jag till mig då en vän som heter Persson i efternamn bjöd på en liknande variant för någon vecka sedan.

Dessutom kan man göra chips av potatisskalen, smart va!

Här kommer receptet på denna enkla och goda måltid.

Recept på Vegansk janssons frestelse – även kallad Perssons frestelse eller svampjansson

Ingredienser:

0,5-1 liter färska trattkantareller eller 4 dl frysta
2 medelstora gula lökar
2 msk kokos- eller olivolja
10 medelstora potatisar (*av skalen kan man göra potatischips)
2 rågade msk gräslök
5 dl havregrädde 500 ml
2 dl vegansk riven ost
Salt och svartpeppar

Gör såhär:

Stek upp svampen lätt i oljan. Salta och peppra. Hacka löken och stek den på svag värme. Tvätta, skölj, skala och skär potatisen i strimlor eller grovriv den. Potatisskalet kan du ugnsrostade med lite olja och salt och äta som chips. Smörj en ugnssäker form med kokosolja och lägg i hälften av potatisen. Lägg på svamp, lök och den finklippta gräslöken. Täck med resten av potatisen. Blanda ihop havregrädden med hälften av den rivna osten och salta och peppra lätt. Häll den i formen och strö riven ost över. Grädda mitt i ugnen på 175 grader i cirka 1 timme. Känn med en sticka att potaisen är klar.

Smaklig Svampjansson / Vegansk Janssons frestelse eller Perssons frestelse. 🙂

janssons frestelse vegan trattjansson
Servering av en vegansk Janssons freselse / svampjansson.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*