vegansk hemmagjord glass i våffelstrut

Vegansk och sockerfri glass gjord med glassmaskin

Vad går egentligen upp mot att äta en mjukglass på sommaren. Men när man varken vill äta mjölk och vill minska ner eller utesluta vitt socker så blir det svårare att köpa en glass i kiosken just nu. Men då kan man alltid göra sin egna hemma.

Du kanske inte heller vill eller kan äta mjölk och du kanske inte heller vill eller kan äta vitt socker. Eller du kanske bara är rent intresserad av att prova något nytt. Här kommer receptet för dig. <3

Recepetet på den veganska och sockerfria mjukglassen går att kombinera och ändra smak på hur man vill. Det är bara fantasin som sätter stopp. Jag gjorde glassen i en glassmaskin och jag är riktigt nöjd. Den är len och krämig precis som en glass ska vara. Jag hittade en glassmaskin för 450 kr vilket jag tyckte var överkomligt.

Receptet på mjukglassen är vegansk, växtbaserad, glutenfri, nötfri, äggfri, mjölkfri, laktosfri, sockerfri och sojafri.

Recept på vegansk och sockerfri glass gjord med glassmaskin

Ingredienser

500 g kokosmjölk eko (går bra att byta ut till annan växtbaserad mjölk)
3 msk majsmjöl eko
1,5 msk olivolja eko
0,5-1 tsk vaniljpulver eko
250 ml kokosgrädde (går bra att byta ut till annan växtbaserad grädde)
1- 1,5 dl sötin eko (går att byta ut till annan pulversötning)
1 nypa salt eko
(Om man vill kan man även ha i lite färska bär, se fler tips längre ner)

Gör såhär

  1. Häll kokosmjölken i en stor kastrull eller gryta och rör ner majsmjölet. Rör om och koka upp.
  2. Låt sjuda under lätt omrörning tills kokosmjölken får en tjockare konsistens.
  3. Ställ av kastrullen från plattan och låt svalna helt.
  4. Blanda ner olivolja, vaniljpulver, kokosgrädde och sötin (eller valfri smaksättning) till en jämn smet. Smaka av.
  5. Häll i glassmaskinen och låt glassmaskinen jobba tills den inte orkar röra runt i glassen längre.
  6. Förvara glassen i frysen.

Här serverades glassen direkt i gluten- och mjölkfria färdiga våffelstrutar. Tyvärr hann jag inte ta fram recept på egna just nu, men det ska jag göra längre fram. 🙂

Tips!

Det går bra att smaksätta glassen lite hur du föredrar – exempelvis med lakritspulver, hallonpulver, färska bär, frukt (i bitar eller mosad) etc.


Smaklig mjukglass och glad sommar!

Vegansk hemmagjord glass i våffelstrut.
Vegansk hemmagjord glass i våffelstrut.
+4

Kommentarer är avstängda.