Detta är en härlig glutenfri toscakaka med päron som är så otroligt god. Har alltid älskat toscatårta och nu känns det extra bra att kunna äta en mer hälsosam och vegansk variant.
Jag har nu jobbat intensivt med en ny kakbok vilket är väldigt roligt!
Alla recept i kakboken är växtbaserade, glutenfria och utan vitt socker. Blandade recept med vanlig bakning, eatclean, rawfood och gräddat. Det kommer finnas recept med och utan nötter.
Hoppas ni också ska gilla denna fina kaka!
Receptet på den glutenfria toscakakan är veganskt / helvegetariskt / växtbaserat, och därmed mjölkfritt, äggfritt. Det är även sockerfritt.
Recept på glutenfri toscakaka med päron – toscatårta – vegansk och Sockerfri
1 kaka
Ingredienser
Kakan
2 päron eko
0,5 citron eko (lite skal efter smak och 1 msk saft)
100 g mjölkfritt margarin eko
2 dl glutenfri havregrädde eko
1,5 dl sötin eko
1,5 dl rismjöl eller rårismjöl eko
1,5 dl mandelmjöl eko
1 tsk fiberhusk/psylliumfröskal eko
1 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljpulver eko
5 tsk kardemumma eko
Toscatäcke
50 g mjölkfritt margarin eko
2 dl mandelspån eko
1 tsk agavesirap eko
1 msk glutenfri havregrädde eko
1 msk mandelmjöl eko
2 msk sötin eko
Till formen:
Kallpressad kokosolja eller mjölkfritt margarin eko
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Skala och kärna ut päronen. Skär upp dem i klyftor. Riv lite skal på citronen och pressa ut 1 msk saft. Blanda päronbitarna med citronsaften. Smält margarinet och låt det svalna. Vispa ihop margarinet med havregrädde och sötin. Tillsätt citronskal efter smak och rör runt. Blanda sedan ner resterande ingredienser och rör runt till en jämn smet. Smörj en form med löstagbar kant, (20 cm i diametern). Placera smeten i formen, vänd ner päronbitarna försiktigt och låt kakan stå i 10 minuter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 25 minuter. Gör under tiden i ordning toscan. Smält margarinet i en kastrull och blanda ihop med alla ingredienser. Rör runt och låt sjuda på svag värme i ca 10 minuter. Ta ut kakan ur ugnen. Placera försiktigt ut toscan jämt över kakan. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Ta ut den och låt svalna. Lossa kakan från formen och låt kallna helt innan servering, gärna i kylskåp.
Smaklig glutenfri toscakaka med päron!