Snabblagad och fräsch sommarmat när den är som bäst.
Veggie bowl med gröna sojabönor, mango och wasabi-majonnäs. Jag gjorde hemmagjord majonnäs på uppvispat kikärtsspad, s.k. aquafaba. Se recept via länk nedan. Men det går även att köpa vegansk majonnäs i affären.
Övriga ingredienser är bland annat cashewnötter, glasnudlar, avokado, gurka, färsk koriander och granatäpplekärnor.
Till efterrätt serverades även lite cantaloupe melon.
Färgglatt inte sant?
Recept på veggie bowl med gröna sojabönor, mango och wasabi-majonnäs
Ingredienser:
2-3 avokado eko (eller 1 paket tärnade)
1 paket mango eko (250-300 g)
1 paket färdigkokta gröna sojabönor (250 g)
1 granatäpple eko (kärnorna)
0,5 gurka eko
0,5 kruka koriander eko
1 dl cashewnötter eko
1 paket glasnudlar eko
1 lime keo
chili eko
tamari eko
sesamfrön eko
Wasabi-majonnäs
1,5 dl vegansk majonnäs eko (recept på hur du gör en hemmagjord majonnäs på kikärtsspad)
wasabipulver eko (efter smak)
1 lime eko

Blanda ihop wasabi-majonnäsen och ställ kallt. Koka nudlarna enligt beskrivningen på förpackningen. Skiva upp chili och ta ur kärnorna ur granatäpplet. Tärna upp gurkan, kärna ur och skiva upp avokado och mango (om de inte redan är tärnade). Koka sojabönorna i lätt saltat vatten i några minuter. Häll av vattnet. Fördela upp de olika ingredienserna snyggt i 4 skålar. Toppa med granatäpplekärnor, färsk koriander, en skvätt tamari och sesamfrön.
Smakliga somriga veggie bowls!



