Nu börjar julafton närma sig med stormande steg och vad passar då bättre än att tillaga vegobullar.
I år använde jag vegofärs till smeten och jag måste säga att detta recept blev riktigt gott. Hade ett gäng rödbetor hemma som hade börjat sjunga på sista versen, så de kokade jag kvickt upp. Sedan kom jag på den briljanta idén att mixa dem och ha dem i vegobullar smeten. Så så fick det bli och det blev väldigt gott!
Ha nu en underbar jul och ett riktigt gott nytt år och var rädda om er!
Recept på vegobullar med rödbetor och persilja – glutenfria och veganska
Ca 28 vegobullar
Ingredienser
400 g glutenfri vegofärs
1 msk glutenfria havregryn
1 tsk fiberhusk
150 g kokta rödbetor (kokta och mixade)
1 dl vatten
1 tsk tamari
1 msk olivolja
2 vitlöksklyftor (pressade)
1 dl färsk persilja (hackad)
0,5 tsk salt
0,5 krm svartpeppar
olivolja eller kokosolja till stekning
Gör såhär
Skala och skiva upp rödbetorna. Koka i ca 10 minuter och mixa i en matberedare.
Blanda ihop vegofärsen med pressad vitlök, mixade rödbetor, hackad persilja, havregryn, fiberhusk, vatten, tamari, salt och peppar till en jämn smet. Låt degen stå till sig i 20 minuter.
Forma till bullar och stek dem gyllenbruna i olivolja eller kokosolja i en stekpanna. Om man vill kan man forma till dem igen även efteråt när de svalnat lite för att få dem lite mer runda.
Smakliga vegobullar och God Jul till er alla! <3




