Brysselkål som visar siffrorna 444.

Vitlök och yaconrostad brysselkål

Riktig vårstämning ute nu, har tagit en lång promenad i solen och njutit av fågelkvitter, blommor och små flygfän som vaknat till liv. 😉

Brysselkål är så himla gott. Idag blev det en vitlök och yaconsirap – snabbt och enkelt!

Recept Vitlök och yaconrostad brysselkål

4 portioner

Ingredienser:

400 gram brysselkål eko
2-3 pressade vitlöksklyftor eko
1-2 msk yaconsirap eller agavesirap eko
2 msk kokosolja (smält utan att koka) eko
1 krm salt eko

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skölj brysselkålen.
  3. Skär av “knoppen” på alla brysselkålshuvudena och dela dem på mitten.
  4. Lägg dem i en stor skål och blanda samman med vitlök, kokosolja, yacon och salt.
  5. Lägg dem i en ugnsfast form och rosta dem i ca 15-20 min eller tills gyllene.
  6. Servera som dem är eller som tillbehör till någon annan rätt.

Alla kålväxter innehåller massor av vitaminer och mineraler: främst mycket C-vitamin, beta-karoten (A-vitamin), kalcium, och järn mfl.
De är goda antioxidanter.

Vitlök och honungsrostad brysselkål

Vårblommor

Vårblommor

0