Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Skriv ut
Pin
Vegansk bolgonese – blomkål och valnötter med hemmagjort parmesanströ
En vegansk eat clean bolognese när den är som bäst.
Portioner
4
Författare
Yvonne Hedberg
Ingredienser
300
g
blomkål eko
60
g
valnötter eko
1
gul lök
1-2
vitlöksklyfta eko
1
morot eko
700
g
tomater eko (ca 7 -8 st)
2
tsk
torkad oregano eko
1-2
tsk
tamari eko (glutenfri soja)
1-2
tsk
veggiebuljong eko
1
msk
olivolja eko
1
tsk
agavesirap eko
salt eko
svartpeppar eko
Topping
0,5
kruka
basilika eko
parmesanströ (se separat recept)
Tillbehör
bönspagetti eko
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader.
Mixa blomkål, valnötter, pressad vitlök, salt och peppar till en grynig massa i en matberedare och bred ut på en plåt med bakplåtspapper.
Ugnsbaka i 20 minuter.
Finhacka löken och skiva moroten.
Värm en stekpanna med olivolja och fräs lök och morötter.
Häll sedan över i en kastrull.
Mixa tomaterna i en matberedare och rör sedan ner i kastrullen med lök och morötter.
Krydda med veggiebuljong, tamari, oregano, agavesirap, salt och peppar.
Låt puttra i några minuter.
Rör sedan ner den ugnsbakad blomkålen och valnötterna och smaka av kryddningen.
Servera bolognesen med linsspagetti, färsk basilika och en sallad. Toppa gärna med vegansk hemmagjort parmesanströ. Se separat recept.