Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Skriv ut
Pin
Nässelsoppa med sherry - vegansk och glutenfri
Portioner
4
PORTIONER
Författare
Yvonne Hedberg
Ingredienser
Ca 2
liter
nyplockade späda nässlor
1
liter
vatten
salt eko
1
msk
olivolja eko
3
msk
ljust
bovetemjöl eko
2
msk
veggiebuljong eko
1
dl
krämig kokosmjölk
2-3
msk
sherry (om man vill)
Instruktioner
Skölj nässlorna noga, ta bort rötter och grova delar. Du kan även förvälla dom innan (se hur man gör detta i texten ovan).
Koka upp hälften av vattnet och salta lite.
Lägg i nässlorna och koka ca 5 minuter.
Sila av kokvattnet och spar vattnet.
Mixa nässlorna fint med en handmixer.
Fräs olivolja och bovetemjöl i en kastrull och späd sedan med nässelspadet.
Tillsätt buljongen och späd med resten av vattnet. Koka i några minuter.
Tillsätt nässlorna och kokosmjölken.
Smaka av soppan med sherry och salt.
Servera gärna med ett
nybakat bröd