– Annonssamarbete med Mathem.se –
Jag har precis fått hem Mathems ekologiska matkasse med 5 måltider för 4 personer. Detta recept är ett av tillhörande recept som jag har gjort om till en vegansk variant. Pasta arrabiata. Zucchinipasta med tomatsås och tofu – Vegan och glutenfritt
Istället för vanlig pasta har jag använt zucchini. Istället för mozzarella har jag använt tofu och istället för parmesanost har jag använt bjäst.
Recept på Zucchinipasta med tomatsås och tofu – Vegan och glutenfritt.
Ingredienser
4 portioner
Tomatsås
4 vitlöksklyftor, skalade eko
2 små gula lökar eko
1 msk olivolja eko
2 burkar cocktailtomater eko
0,5 smulad tärning grönsaksbuljong eko
0,5 kruka basilika eko, finstrimlade blad
0,5 finhackad chili eko
salt eko
Pasta
1-2 zucchini finstrimlad eko
salt eko
vatten
Tillbehör
Tofublock eko
Olivolja eko
1-2 msk bjäst (för att få lite ostsmak)
Gör såhär
Tomatsåsen
- Finhacka 1 av vitlöksklyftorna
- Fräs den med lök i olivolja på medelvärme i en panna tills löken mjuknar, cirka 2 minuter. Det får inte brännas.
- Tillsätt de konserverade cocktailtomaterna, buljongtärningen och pressa i 3 vitlöksklyftor.
- Rör om och låt puttra.
- Rör ner basilika och låt koka ihop.
- Salta och smaka av med chilin efter smak och tycke.
Zucchinipastan
- Strimla zucchinin fint (några mm tjocklek) eller använd en Veggie twister.
- Placera sedan zucchinin i ett durkslag.
- Koka upp saltat vatten i en kastrull och häll det sedan över zucchinin.
- Lägg lite tomatsås i botten på en tallrik.
- Placera sedan zucchinipastan ovanpå.
- Häll lite olivolja över.
- Placera sedan några skivor tofublock ovanpå.
- Toppa med mer tomatsås och strö lite bjäst och havssalt över.
Smaklig måltid! 🙂
Innehåll Bjäst flingor: Specialodlad näringsjäst. Hälften av jästen består av högvärdigt vegetabiliskt protein med essentiella aminosyror.Försiktighetsåtgärder: I enlighet med medicinsk praxis skall produkten inte användas under graviditet eller amning. Rådgör i sådana fall därför med läkare före användning av Bjäst flingor.