Zucchiniplättar doppas i avokadotzatziki.

Zucchiniplättar med avokadotzatziki – vegan

Zucchini är i säsong. Så jag vill passa på att bjuda på ett recept med riktigt goda och lättlagade zucchiniplättar med avokadotzatziki.

Har själv försökt odla zucchini hemma i år, men den har inte riktigt tagit sig än. Plantan blommade men sen hände inte mer så nu hoppas jag på nästa blomning som verkar komma. 🙂 Till denna rätt köpte jag ekologisk zucchini på en vanlig mataffär.

Receptet är veganskt, glutenfritt, mjölkfritt, äggfritt, laktosfritt och sojafritt.

Recept på zucchiniplättar med avokadotzatziki – vegan

2-3 portioner (6 plättar)

Ingredienser

Zucchiniplättar
2 medelstora rivna zucchini eko
0,5 kruka persilja eller dill eko
4,5 dl glutenfria havregryn eko
1 tsk olivolja eko
1 msk saft från färsk citron eko
2 pressade vitlöksklyftor eko
1 tsk lökpulver eko
salt och svartpeppar eko
olivolja eko till stekning

Avokadotzaziki
2 avokado eko
1/4 gurka eller zucchini eko
1-2 pressade vitlöksklyftor eko
1 msk saft från färsk citron eko
0,5 dl naturell vegansk yoghurt eko
salt och svartpeppar eko

Gör såhär

Zucchiniplättar
Riv zucchini och hacka upp persiljan/dillen. Mixa havregrynen snabbt i en matberedare så att de fortfarande är lite grova. Blanda ihop alla ingredienser, krydda efter smak. Knåda ihop degen med händerna tills du har en klibbig deg. Forma till 6 plättar /biffar. Stek lätt i olivolja tills de är lite krispiga på bägge sidor.

Avokadotzaziki
Riv gurkan/zucchinin och krama ut vätskan. Spara vätskan och tillsätt till bordsvattnet så får du ett gott gurk/zucchinivatten. Mixa ihop skalad och urkärnad avokado med vegansk naturell yoghurt, pressad vitlök, citronsaft, salt och peppar. Rör sist ner den rivna gurkan för hand.

Serveringstips
Servera plättarna med avokadotzatziki, svartris och en god sallad.

Smaklig grön måltid!

Zucchiniplättar doppas i avokadotzatziki.
Ett fat med zucchiniplättar och avokadotzatziki.
Ett fat med zucchiniplättar, svart ris, sallad och avokadotzatziki.
Zucchiniplättar doppas i avokadotzatziki.

Kommentarer är avstängda.