Växtbaserad / Vegansk mat och tillbehör

Avokadohalvor med mango och rostade cashewnötter – vegan

avokadohalvor mango koriander

Avokadohalvor med mango och rostade cashewnötter – vegan.

Istället för ägghalvor i påsk kan man servera denna delikata rätt antingen som en del av en buffé eller som en förrätt.

Fyllningen består av avokado, rödlök, koriander, chili, lime, salt och peppar. Till det rostar man lite cashewnötter eko. Det går såklart även bra att byta ut mot andra nötter som exempelvis valnötter eko. Enkelt och gott!

Recept på avokadohalvor med mango och rostade cashewnötter – vegan

4 avokadohalvor

Ingredienser:

2 mogna avokado eko
1 dl tärnad mango eko
0,5 rödlök eko (finhackad)
1-2 cm färsk chili eko eller efter smak (finhackad)
0,5 lime eller efter smak (saften)
0,5 kruka koriander eko (bladen)
salt och svartpeppar eko

Tillbehör:
1 dl cashewnötter eko

Gör såhär:

  1. Dela avokadon på mitten och ta ut kärnorna.
  2. Gröp ur avokadon men låt lite av innehållet vara kvar.
  3. Mosa den urgröpta avokadon och blanda ihop med alla övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar.
  4. Placera röran i de urgröpta avokadoskalen och toppa med lite mer koriander, chili och lök.
  5. Rosta cashewnötterna lätt genom att lägga dem i en torr stekpanna på hög värme och rör runt hela tiden.
  6. Servera avokadohalvorna tillsammans med de rostade cashewnötterna.

Hoppas det ska smaka!

Glad påsk!

avokadohalvor mango koriander med cashewnötter
avokadohalvor mango koriander med cashewnötter
avokadohalvor mango koriander med cashewnötter
avokadohalvor mango koriander med cashewnötter
avokadohalvor mango koriander med cashewnötter
mangokärna
mangokärna
Vad ser ni? Är det bara jag som ser likheten av ett tropiskt fågelhuvud i denna mangokärna? Näbb, ögon och allt 🙂

Tips på goda veganska kakor i påsk

Veganska Kakor – Cashewnötter Och Mango – Glutenfria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Relaterade inlägg