Goda glutenfria scones – bananscones (eatclean, vegan och nötfria om man vill).
Receptet är veganskt / helvegetariskt, glutenfritt, mjölkfritt, laktosfritt, äggfritt och nötfritt om man vill. Man byter då ut mandelmjölet. Se receptet.
Ganska lika originalrecept på scones i smaken.
Finns det egentligen något mysigare än att starta dagen med nybakade glutenfria scones med banan?
Recept på glutenfria scones – bananscones – bra recept- vegan
Ingredienser
- 1,5 dl rårismjöl/rismjöl, teffmjöl eller durramjöl
- 1 dl mandelmjöl, bovetemjöl eller majsmjöl
- 1 dl glutenfria havregryn
- 1 tsk fiberhusk
- 0,5 tsk salt
- 0,5 tsk bikarbonat
- 0,5-1 st. stor mogen banan
- 2 msk olivolja (alternativt ta hälften som kokosolja eller rapsolja)
- 1 dl vatten (cirka)
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Rör ihop alla torra ingredienser i en bunke.
- Mosa sedan ner banan och olja jämt med en gaffel.
- Häll i vattnet och rör runt.
- Dela upp degen i 2-4 delar och lägg på en plåt med bakplåtspapper eller smord med kokosolja. Låt degen stå till sig i 5 minuter.
- Forma varje del till en rund scones och platta till lite. Om man vill kan man skåra dem korsvis i 4 delar med en kniv.
- Grädda i cirka 12-15 minuter i mitten av ugnen.
- Servera gärna med skivad banan, spenat, paprika, avokado, plommon, hemmagjort mjölkfritt margarin och/eller annat favorit växtbaserat pålägg.
Smakliga glutenfria scones.
Fler recept på glutenfritt bröd
Glutenfri Baguette – Bröd På Bikarbonat – Vegan
Rödbetsscones – glutenfria och veganska
Glutenfritt fröbröd – veganskt superbröd – Frölimpa
Durralimpa med valnötter och russin – vegansk och glutenfritt