När du ska baka en riktigt god vegansk och glutenfri kladdkaka måste du prova denna ljuvliga variant med choklad. Kladdkakan är dessutom sockerfri (sötat med sötin istället för socker) och bakad med glutenfritt mjöl. Men det blir inget avkall på smaken, tvärtom.
Denna glutenfria kladdkaka är lika söt som den är snygg och riktigt smälter i munnen. Tillsammans med ljuvliga hallon och vispad växtbaserad grädde blir kladdkakan perfekt!
Serveras kall och får den stå till sig någon dag i kylen kommer smakerna fram än mer.
Att baka veganskt blir mer och mer populärt och det är helt förståeligt. Att använda mindre animaliska produkter och istället gå över på mer växtbaserade är snällt både mot djuren, planeten och hälsan.
Den perfekta receptet att baka på Alla hjärtans dag / Valentines day, men även annars! Absolut den godaste och bästa glutenfria kladdkakan i stan.
Receptet på kladdkakan är både växtbaserat / veganskt, mjölkfritt, laktosfritt, glutenfritt (använd glutenfri grädde och margarin), sockerfritt och äggfritt.
Recept på glutenfri kladdkaka – choklad – bästa receptet – veganskt
Ingredienser
- 100 g mjölkfritt margarin
- 1,5 dl sötin
- 0,5 dl vispbar glutenfri havregrädde (går att byta ut mot 1 aquafabaägg = 3 msk vispad kikärtsspad)
- 1,5 dl glutenfri havregrädde
- 1 msk agavesirap
- 1,5 dl glutenfri mjölmix (går att byta ut mot exempelvis rismjöl eller durramjöl och 1 tsk psylliumhusk)
- 1 tsk vaniljpulver
- 3 msk kakao
- 1 knivsudd salt
Till formen
- kokosolja eller mjölkfritt margarin
Till servering
- vispad glutenfri havregrädde (med lite sötin i om man vill)
- frystorkade hallon (strö)
- sötin
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält margarinet, dra bort kastrullen från plattan och rör ner sötin.
- Vispa upp den vispbara havregrädden lätt (eller vispa upp aquafabaägget tills det blir ett vitt fluffigt skum) och rör ner även det, agavesirap och resten av havregrädden.
- Blanda ihop alla övriga torra ingredienser i en bunke och tillsätt lite i taget.
- Vispa runt till en jämn smet.
- Smörj en form med kokosolja eller mjölkfritt margarin och häll i smeten.
- Låt svalna.
- Servera kakan kyld med en klick vispad havregrädde. Om man vill kan man även pudra på lite sötin och strö på frystorkat hallonströ.
Smaklig kaka!
En annan god kladdkaka med choklad
Kladdkaka choklad- glutenfri och vegan
Fler recept med choklad
Chokladmousse på avokado och banan – rawfood vegan
Chokladfudge med svarta bönor och pistagenötter – vegan
Chokladtårta – Raw – Vegan – Glutenfri – Världens Godaste
Toppa med marsipankycklingar
Marsipankycklingar med saffran – veganska, sockerfria och glutenfria
Bokstavligen SMÄLTER i munnen. Magisk!