Riktigt gott glutenfritt havreknäcke som är enkelt att baka. Låt gärna plåten stå kvar och torka i ugnen på eftervärme för mer krispighet.
Man kan välja tjocklek på havreknäcket själv men får då testa sig fram lite med baktiden. Receptet är tänkt för att bre ut smeten över hela plåten.
Varning! Detta är så gott att man vill äta upp alla skivor på en gång.
Recept på glutenfritt havreknäcke
Ingredienser
1 plåt
Ingredienser
2 dl glutenfria havregryn eko
0,5 dl hela linfrön eko eller chiafrön eko
0,5 dl solroskärnor eko
0,5 dl sesamfrön eko
1 msk fiberhusk
0,5 tsk himalayasalt
0,5 dl rapsolja eko
2 dl vatten
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175 grader. (Obs! Man kan även grädda på 150 grader och sedan eftergrädda på 50 grader)
- Blanda ihop alla ingredienserna i en bunke.
- Rör om till en geléliknande deg.
- Lägg ut ett bakplåtspapper på en plåt.
- Placera ut degen på bakplåtspappret.
- Lägg ut ytterligare ett bakplåtspapper ovanpå degen.
- Platta ut degen lite med händerna eller liknande.
- Kavla sedan ut degen mellan 2 bakplåtspapper.
- Dra bort det översta bakplåtspappret.
- Skär i valfritt stora rutmönster med en degskärare eller en vass kniv.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 40-50 minuter.
- Låt svalna.
- Bryt sedan till bitar.
- Låt gärna stå kvar och torka i ugnen på eftervärme för mer krispighet.
- Förvara i en glasburk med lock.
Servera gärna havreknäcke med lite hemmagjord cashewost.