Vegansk fika, dessert och godis

Inkokta Päron Med Ingefära – Bra Dessert Till Festen

Kokta ingefärspäron med vispad grädde på ett fat med en gaffel.

Detta utsökta recept på inkokta päron med ingefära, grädde och kanel vill du inte missa. Receptet kommer att vara med i min kommande växtbaserade/veganska, glutenfria och sockerfria kokbok ”Yvonnes vegomums” med fika och bröd recept.

Det är en riktigt god dessert med en fräsch smak av ingefära som du kanske ska imponera med på festen / middagsbjudningen. Dessutom är den lättlagad .

Receptet är helt växtbaserat / veganskt och glutenfritt (använd glutenfri växtbaserad grädde), mjölkfritt, laktosfritt och sockerfritt.

Inkokta päron med ingefära, grädde och kanel på ett fat med en gaffel.

Recept på inkokta päron med ingefära – bra dessert till festen

Inga betyg än
Total tid 40 minuter
Måltid Vegansk fika, dessert och godis
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 4 stora päron
  • 7 dl vatten
  • 3 dl sötin
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 3 msk grovt hackad färsk ingefära
  • 0,5 st citron
  • 1 st kanelstång

Tillbehör

  • 1 paket glutenfri vispbar växtbaserad grädde
  • 1 tsk sötin (att blanda i den vispade grädden om man vill)
  • kanelpulver (pudra ovanpå grädde eller päron)

Instruktioner
 

  • Skala päronen och låt skaftet vara kvar.
  • Skiva upp citronen.
  • Häll vattnet i en kastrull och tillsätt vaniljpulver, sötin, citronskivorna, grovt hackad ingefära och kanelstång.
  • Rör om och koka upp lagen.
  • Lägg sedan i päronen och låt sjuda i ca 25 minuter.
  • Ta bort kastrullen från värmen och låt päronen svalna i lagen.
  • Låt rinna av på hushållspapper och servera med vispad växtbaserad grädde och pudrat kanelpulver.
Har du provat receptet?Låt oss veta hur det var!

Smakliga inkokta päron med ingefära!

Se receptfilmen från instagram

Inkokta päron med ingefära, grädde och kanel på ett fat med en gaffel.
Inkokta päron med ingefära och en klick växtbaserad grädde pudrad med kanel – desserten är redo att serveras.
Inkokta päron med ingefära, grädde och kanel på ett fat med en sked.
Inkokta päron med ingefära, grädde och kanel på ett fat visat uppifrån.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet




Du kanske också gillar...