Vegansk frukost och mellanmål

Nötgranola – vegan, lowcarb, paleo, glutenfri och rawfood

En skål med nöt granola, kokosgrädde och jordgubbar.

Denna nötgranola är superenkel att blanda ihop och jag gjorde min det sista jag gjorde igår kväll.

1-2 timmar (Jag körde 1 timme denna gång) på 50 grader längst ner i ugnen, sen är den klar. Granolan är vegan, lowcarb, paleo, glutenfri och rawfood. Har du en ugn som kör lägre temp så kan du få den till riktig rawfood, då max temperaturen för tillagning av rawfood är 42 grader. 🙂

Mmm väldigt nöjd med resultatet denna gång! 🙂

Man kan såklart även byta ut nötterna till andra nötter om det är något man inte tål eller inte tycker om.

Nötgranola – vegan raw lowcarb och paleo

Ingredienser

Ca 12 små portioner

100 g valnötter eko
100 g mandlar eko
100 g paranötter eko
100 g hasselnötter eko
0,5 dl chiafrön eko
0,5 dl pumpafrön eko
0,5 dl solrosfrön eko
8-10 st dadlar eko
0,5 dl kokosflingor eko
1 dl kokosolja eko
1 tsk vaniljpulver eko
2 tsk kanel eko
1 tsk kardemumma eko
1-2 tsk yacon- eller agavesirap raw eko

nötgranola lowcarb paleo rawfood

Gör såhär:

  1. Värm ugnen till max 42 grader (maxtemp för rawfood) om det fungerar på din ugn.
  2. Blanda ihop alla nötter och fröer i en bunke.
  3. Kärna ur dadlarna (om det behövs).
  4. Skär dadlarna i mindre bitar och tillsätt även dem i blandningen.
  5. Krydda med vaniljpulver, kanel och kardemumma.
  6. Rör om blandningen ordentligt.
  7. Smörj en långpanna med lite kokosolja och häll över nötblandnigen i den.
  8. Klicka sedan ut kokosolja jämt över granolan.
  9. Häll till sist över den yacon- eller agavesirapen jämt fördelat över granolan.
  10. Rosta i nedre delen av ugnen ca 1-2 timmar på 50 grader.
  11. Rör runt några gånger under tiden med en stekspade.
  12. Låt granolan svalna och förvara i en glasburk.

Nötgranolan passar även bra att servera med en klick cashewyoghurt eller kokosgrädde.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Du kanske också gillar...