Vegansk fika, dessert och godis

Vegansk banankaka med valnötter – glutenfri

Vegansk glutenfri banankaka med valnötter till fika? Ja det är väldigt gott och här kommer mitt recept.

Banankaka har alltid varit lite av en favorit, eller vad säger ni? Och när den dessutom är både glutenfri, vegansk och sockerfri gör det ju inte saken sämre.

Kakan är med andra ord både mjölkfri och äggfri. Den är även glutenfri och sockerfri.

Detta recept finns även med i min kokbok Vegansk vardagsmat – eat clean.

Till receptsidan för att söka på fler recept.

Recept på vegansk banankaka med valnötter – glutenfri

Inga betyg än
Total tid 1 timme 5 minuter
Måltid Vegansk fika, dessert och godis
Portioner 1 kaka

Ingredienser
  

  • 1 st. fiberhuskägg 1 tsk fiberhusk / psylliumhusk och 0,75 dl vatten.
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1,5 dl glutenfritt havremjöl
  • 60 g torkade urkärnade dadlar 
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 nypa salt
  • 200 g skalade mogna bananer (cirka 2 stora bananer)
  • 1 dl krämig kokosmjölk 
  • 1 tsk agavesirap eller yaconsirap

Fyllning

  • 1 dl valnötter

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Blanda ihop fiberhuskägget och låt stå i 10 minuter. 
  • Se till att dadlarna är urkärnade.
  • Mixa dadlarna tillsammans med alla torra ingredienser till ett fint mjöl.
  • Tillsätt sedan alla övriga ingredienser utom valnötterna och mixa vidare.
  • Häll sist ner valnötterna och mixa bara en kort stund så de blir grovhackade. 
  • Lägg bakplåtspapper i en brödform och häll i smeten.
  • Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 45 minuter.
Har du provat receptet?Låt oss veta hur det var!

Smaklig glutenfri banankaka!

Samlade recept med dadlar

15 bästa recepten med dadlar

Fler recept på veganskt och glutenfritt fikabröd

Glutenfri sockerkaka – sockerfri och vegansk | Healthcreator.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet





Du kanske också gillar...