Denna härliga gryta passar bra både till vardags eller vid lite festligare tillfällen. Om man vill kan man blanda olika bönor och ärtor. Jag provade att blanda kikärtor med cannelinibönor, det blev riktigt gott!
Servera gärna med ris eller durra och en sallad på exempelvis mache, paprika, pumpakärnor och äpple.
Receptet är lättlagat, veganskt och glutenfritt.
Recept på tandoori chicpeas – vegan
4 portioner
Ingredienser
460 g kokta kikärtor eko (2 paket) (går att blanda eller byta ut till andra bönor, exempelvis cannelinibönor)
500 g krossade tomater eko
400 ml kokosmjölk eko
1 msk olivolja eko
1 gul lök eko
1 vitlöksklyfta eko
2 tsk tandoori krydda (eller efter smak) (extra till dekoration)
1 msk veggiebuljong eko (motsvarar 1 grönsaksbuljongtärning)
1 msk färskpressad citron eko
salt och svartpeppar eko
0,5 kruka hackad mynta eko
Gör såhär
-
Skala, dela och hacka löken.
-
Skala och finhacka vitlöken.
-
Fräs lök, vitlök och tandoori krydda i olivoljan.
-
Tillsätt avrunna kikärtor, krossade tomater, buljong, citronsaft och kokosmjölk.
-
Koka upp och låt puttra 5-10 minuter.
-
Smaka av med salt och peppar.
-
Strö hackad mynta över grytan.
-
Servera med exempelvis ris eller durra och en sallad på exempelvis mache, paprika, pumpakärnor och äpple.
Smaklig måltid!

Great content! Super high-quality! Keep it up! 🙂
Thank you so much! 😀