Vegansk och glutenfri kikärtspizza.

Utsökt kikärtspizza eatclean vegan glutenfri

En mättande måltid för 2 kan vara denna utsökta kikärtspizza eat clean vegan. Den veganska mozzarella osten som jag använt i detta recept är baserad på kokosolja och smälter precis som en vanlig ost av värme.

Recept på kikärtspizza

Ingredienser

2 pizzor (ca 18×18 cm)

Pizzabottnar
1 pkt kikärtor eko (380 g, 230 g avrunnen)
* 2 kikärtsägg eko
1 tsk oregano eko
0,5 tsk salt eko
1 dl rårismöl eller rismjöl eko
0,5 dl bovetemjöl eko
2 tsk olivolja eko
1 msk fiberhusk
1 tsk bikarbonat
* 2 kikärtsägg = Vispa upp 6 msk kikärtsspad fluffigt.

Tomatsås
1 stor tomat eko
1 knippe färsk oregano eko
1 tsk olivolja eko
1 vitlöksklyfta eko
salt eko
svartpeppar eko

Förslag på topping
tomat i skivor eko
kronärtskockshjärta eko
urkärnade oliver eko
färska champinjoner i skivor eko
oregano eko
vegansk glutenfri mozzarella

Dekoration
ruccola eko

kikärtspizza vegan glutenfri

Sila bort spadet från kikärtorna men spara spadet. Vispa upp 6 msk av kikärtsspadet till fluffiga kikärtsägg. Mixa ihop kikärtorna med kikärtsäggen och alla övriga ingredienser till pizzabottnarna tills det blir som en klump som far runt i matberedaren. Man kan behöva dra ner degen från kanterna några gånger. Forma till 2 bollar och platta sedan ut till 2 pizzabottnar på en plåt klädd med bakplåtspapper (ca 18x18cm stora). Förgrädda bottnarna i mitten av ugnen i 10 minuter på 175 grader. Mixa ihop tomatsåsen i en matberedare eller mixer och skär upp och förbered toppingen på pizzan. När pizzorna är förgräddat, ta ut dem ur ugnen och bred på tomatsåsen. Lägg på valfri topping, krydda med lite mer oregano, hyvla lite vegan mozzarella över och grädda i ytterligare ca 20 minuter. Lägg på ruccolan innan servering.

kikärtspizza vegan glutenfri

Smaklig pizza!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*