Här kommer ett recept på ett bön- och avokadobröd fyllt med bland annat pumpakärnor, solrosfrön, valnötter och russin. Bön och avokadobröd – glutenfritt, paleo, lowcarb och vegan.
Recept på Bön och avokadobröd – glutenfritt, paleo och vegan
12 frallor
Ingredienser:
4 chiaägg (4 msk chiafrön eko + 10 msk vatten)
230 g avrunnen Zetas ekologiska blandade bönor eller liknande (kidneybönor, stora vita bönor och kikärtor)
0,5 dl kokosolja eko
0,5 avokado eko
Torra ingredienser:
0,5 dl kokosmjöl eko
1 dl hasselnötsmjöl eko
1 msk fiberhusk eko
1,5 tsk bikarbonat
3 msk pumpakärnor eko
3 msk solroskärnor eko
4 msk russin eko
1 näve valnötter eko (krossa till mindre bitar)
1 tsk himalayasalt
Topping
0,25 dl sesamfrön eko
Gör såhär:
- Blanda samman ingredienserna till chiaäggen och låt vila i 5-10 minuter.
- Skölj bönorna och mixa dem i exempelvis en matberedare.
- Mixa sedan med även chiaäggen, avokadon och kokosoljan med bönorna.
- Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke för sig.
- Blanda sedan ihop bönröran med de torra ingredienserna och rör om till en jämn smet med en trägaffel.
- Smörj formar med lite kokosolja. Klutta ut degen i 12 små formar.
- Pensla med lite vatten och strö sesamfröna ovanpå.
- Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 20-30 minuter. Känn med en sticka att de känns klara.
Förvara i frysen och ta fram och tina upp varje gång brödet ska ätas. Blir då som nybakt varje gång. 🙂
Innehåller ca 224 kcal per brödfralla varav 9g kolhydrater, 18g fett och 7g protein. Räknat på 12 brödbitar.