Glutenfritt bröd

Glutenfritt Vörtbröd – Julbröd Med Bönor Och Aprikos – Vegan

En limpa glutenfritt vörtbröd - julbröd med bönor och aprikos ligger på en skärbräda.

Detta goda recept på glutenfritt vörtbröd –  julbröd är även veganskt, laktosfritt, mjölkfritt, mejerifritt och äggfritt.

Ingredienser i brödet är bl.a. avokado, blandade bönor och aprikos. Riktigt gott och saftigt julbröd.

Recept på glutenfritt vörtbröd – julbröd med bönor och aprikos – vegan

1 limpa ca 13-15 skivor

Ingredienser:

230 g avrunna blandade bönor eller liknande (kidneybönor, stora vita bönor och kikärtor) eko
1 dl rapsolja eller olivolja eko
1/2 mogen avokado eko

Chiaäggen:

2 msk chiafrön eko
0,5 dl kokosmjölk eko

Torra ingredienser:

0,5 dl teffkorn eko
1,5 dl mandelmjöl eller hela mandlar eko
2 msk fiberhusk
2 tsk bikarbonat
60 g russin (ca 4 msk) eller 6-7 soltorkade aprikoser eko
0,5 tsk anis
0,5 tsk kanel eko
1 tsk kardemumma
1 tsk malda nejlikor
0,5 tsk ingefära eko
0,5 tsk malda pomeransskal
0,5 tsk himalayasalt eko
4 msk solroskärnor eko

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda kokosmjölken och chiafröna i en bunke för sig, (kallas chiaägg) och låt jäsa i 30 minuter.
3. Skölj bönorna och mixa dem tillsammans med den halva avokadon i exempelvis en matberedare.
4. Mixa i alla övriga ingredienserna i (utom solroskärnorna som ska användas till topping eller blandas i på slutet).
5. Lägg över degen i en bytta och blanda i de grovhackade aprikoserna eller russinen samt solroskärnorna. Knåda lite för hand.
6. Lägg bakplåtspapper i en brödform eller smörj med kokosolja. Fördela ut degen jämt.
7. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 60 minuter. Känn med en sticka att brödet är klart. Låt svalna.

Servera gärna tillsammans med Healthcreators julskinka – vegan eller griljerad kålrot.

Smakligt glutenfritt vörtbröd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Du kanske också gillar...