Barnmat 12 månader Barnmat recept Vegansk mat och tillbehör

Feta Och Spenat Paj – Supermat till 12 månaders

Feta och spenat pajer / Minipajer fotade uppifrån. En bit paj och en barnsked ligger bredvid.

Feta och spenat paj – minipajer som kan avnjutas av alla från 12 månader och uppåt till så gammal en människa kan bli. De är enkla att tillaga och smakar fantastiskt gott med en touch av både basilika och vegansk feta, så kallad greek block. Samt massor av spenat förstås. Bra va!

Istället för äggstanning används hård tofu och lite kokosmjölk som får samma effekt. Dessutom innehåller tofu både protein och andra nyttigheter. Tofun jag använder är ekologisk och innehåller enbart sojabönor och vatten.

Från 1 års ålder kan barnet äta det mesta men man ska såklart fortfarande undvika att ge dem salt i för stora mängder. Spenat kan du servera då och då från 12 månaders ålder.

När Milton smakar denna rätt tänker han säkert ”mums vad bra och gott”. Han har varit med och provsmakat alla recept till kokboken ”Min första vegomat”.

Feta och spenat paj receptet är glutenfritt, veganskt, vegetariskt, laktosfritt, mjölkfritt och äggfritt.

Recept på Feta Och Spenat Paj – Supermat till 12 månaders

(Här användes 9 stora muffinsformar)

Ingredienser

Pajdeg

  • 1 dl durramjöl eko
  • 1 dl glutenfria havregryn eko
  • 2 dl majsmjöl eko
  • 1 tsk fiberhusk
  • 1 msk olivolja eko
  • 5 msk kallpressad kokosolja eko
  • 6 msk vatten
  • 1 knivsudd salt eko

Fyllning

  • 0,5 stor gul lök eko (grovhackad)
  • 175 g färsk spenat eko
  • 115 g greek block (vegansk feta)
  • 0,5 dl krämig kokosmjölk eko
  • 400 g naturell extra hård tofu eko
  • 0,5 kruka basilika eko (bladen)
  • 1 vitlöksklyfta eko (pressad)
  • 1 tsk veggiebuljong eko
  • (1 tsk tamari, glutenfri soja eko)
  • några droppar från en färsk citron eko
  • 1 knivsudd salt eko och svartpeppar eko

Gör såhär

Pajdeg:

  1. Blanda ihop alla torra ingredienser till pajdegen i en bunke.
  2. Rör sedan ner olivolja, kokosolja och vatten och arbeta ihop till en deg med händerna. Tillsätt mer vatten om det behövs.
  3. Tryck ut degen i små pajformar eller stora muffinsformar. Här användes stora muffinsformar och då blev det 9 st.
  4. Låt gärna pajskalet stå kylt i 20 minuter.
  5. Sätt ugnen på 200 grader.
  6. Förgrädda skalet i mitten av ugnen i ca 10 minuter.

Fyllning:

  1. Grovhacka löken och skär upp tofu och greek block i stora fyrkanter.
  2. Mixa sedan lök, tofu, greek block spenat, basilikablad och kokosmjölk i en matberedare.
  3. Pressa i vitlök, lite citronsaft och tillsätt lite av övrig kryddning. Var sparsam med saltet.
  4. Lägg röran jämt ovanpå pajskalen.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter.
  6. Låt pajerna svalna.

Mini feta och spenat paj är gott att servera både varma som kalla.
Till det lilla barnet serveras det som all annat mat i små små bitar.

Smaklig paj!

En glad 12 månaders kille sitter vid ett bord och äter feta och spenat paj.
Feta och spenat pajer / Minipajer ligger upplagda på ett fat. En bit paj ligger bredvid en barnsked framför fatet.

Fler recept på barnmat från 12 månader

Glutenfria Våfflor Till De Minsta På Banan Och Havre

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar...