Glutenfritt bröd

Majsbröd- majs- och bovetelimpa – glutenfritt och vegansk

En enkel och god limpa att äta som den är, rosta eller göra varma mackor på. Majs- och bovetelimpa.

Se även ett smarrigt tips på goda veganska varma kantarell- och ostmackor på min instagram.
Receptet på veganska varma kantarell- och ostmackor hittar du längst ner i inlägget.

Receptet på majs- och bovetelimpan – majsbröd är glutenfritt, äggfritt, nötfritt, laktosfritt, mjölkfritt, sojafritt och vegansk / växtbaserat.

Recept på majsbröd – majs- och bovetelimpa – glutenfritt och vegansk

Ingredienser

1 limpa

5 dl kallt vatten
1 msk äppelcidervinäger eko
2 msk olivolja eko
1 msk agavesirap eko
2 dl majsmjöl eko
3 dl bovetemjöl eller durramjöl eko (går även bra med rismjöl eller rårismjöl eko)
1,5 dl glutenfria havregryn eko
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt eko
0,5 dl fiberhusk

En uppskivat majs- och bovetelimpa ligger på en skärbräda.

Gör såhär

Blanda ihop vatten, äppelcidervinäger, olivolja och agavesirap i en bunke. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke för sig. Tillsätt sedan lite av mjölblandningen i taget och blanda ihop till en deg med en trägaffel. Täck bunken med en bakduk och låt svälla i 20 minuter. Placera ut degen i en brödform klädd med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 225 grader. Grädda brödet längst ner i ugnen i ca 50 minuter. Låt brödet svalna under bakduk.

Smaklig limpa!

En uppskivat majs- och bovetelimpa ligger på en skärbräda.

Tips på varma mackor

Se receptet på veganska varma kantarell- och ostmackor på instagram.

Länk till receptet:
Veganska varma kantarell- och ostmackor

Fler recept med majs

Hur Du Gör Tacogryta – Bra Barnmat – 8 Månaders

Vegan stuffed sweet potatoes

Veganska tacos, guacamole, tortilla och tomatsalsa – glutenfritt

4 Comments

  1. Anna-Maria says:

    Hej
    Jag bakade detta bröd idag. Enkelt och gott men det blev väldigt degigt.. Vad kan man göra åt det? Jag knådade aldrig degen innan den vilade utan bara slängde ihop den..

    1. healthcreator says:

      Hej Anna-Maria, Vad roligt att du testat receptet! Jag tycker detta blir det minst degiga glutenfria brödet jag har bakat faktiskt. 🙂 Du kan prova ändra mängden mjöl kanske. Det kan ju bero på olika sorter och exakt vilken mängd som behövs. Lycka till! 🙂

  2. Maja says:

    Hej. Majsmjöl eller majsstärkelse?

    1. healthcreator says:

      Majsmjöl 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Du kanske också gillar...