Vegansk mat och tillbehör

Ugnsbakade marinerade kikärtor – vegan

Ugnsrostade, marinerade kikärtor - vegan på ett fat med en servett och ett äpple vid sidan om.

Mums så enkelt och gott det är att slänga ihop lite ugnsrostade kikärtor. Detta kan man äta istället för kött, kyckling och fisk till en vanlig måltid.

Hemligheten för att få kikärtorna mer krispiga är att torka dem med en handduk så de är så torra som möjligt efter att man har sköljt av dem. I detta recept använde jag färdigkokta kikärtor på paket men man kan ju lika gärna blötlägga och koka egna om man vill.

Receptet är veganskt, glutenfritt, mjölfritt, äggfritt, vegetariskt utan vitt socker.

Recept på ugnsbakade marinerade kikärtor – vegan

2 – 4 portioner

Ingredienser

  • 2 paket kikärtor eko
  • 2 msk olivolja eko
  • 1 msk agavesirap eko
  • 1 tsk paprikakrydda eko
  • 2 tsk torkad timjan eller rosmarin eko
  • 1 vitlöksklyfta
  • örtsalt eko

Gör såhär

  1. Skölj av kikärtor i ett durkslag och skaka bort så mycket vatten som möjligt.
  2. Lägg kikärtorna på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Torka av kikärtorna med en kökshandduk så att de ska bli mer krispig.
  4. Blanda ihop marinaden och häll den över kikärtorna.
    Blanda ihop allt med händerna så det blir jämt fördelat.
  5. Strö över lite extra havssalt om man vill. 
  6. Rosta kikärtorna på 225 grader i ca 30 minuter (rör runt efter halva tiden).

Servera gärna till:
Ugnsbakade rotsaker eller potatis, en god sås, grönsaker.

Smakliga ugnsrostade och marinerade kikärtor!

Ugnsrostade, marinerade kikärtor - vegan på ett fat med en servett och ett äpple vid sidan om.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Du kanske också gillar...