Växtbaserad / Vegansk mat och tillbehör

Vegoburgare, ugnsrostade rotsaker och myntasås

Recept på ugnsrostade rotsaker och myntasås – veganskt och glutenfritt

Vad sägs om ett recept på grymt goda mini vegoburgare på bland annat gula ärtor och havregryn. Här serverade med ugnsrostade rotsaker och myntasås men de går såklart även bra att äta med annat tillbehör.

Lättlagade och väldigt väldigt goda! Kan verkligen rekommenderas!

Receptet finns även med i min kokbok Vegansk vardagsmat – eat clean.

Ingredienser

12 minivegoburgare

1 kokt potatis (80 gram)
1 liten gul lök eko
1 vitlöksklyfta eko
1 tsk färsk eller mald ingefära eko
1 morot (100 gram)
2,5 dl svenskodlade gula ärtor (blötlagda och kokta)
2,5 dl glutenfria havregryn eko (tillsätt eventuellt lite mer om det behövs innan formning till burgare)
2–3 tsk tamari eko
2 msk pumpakärnor eko
1 tsk torkad oregano eko
salt eko eller örtsalt eko
svartpeppar eko

Till stekning
1–2 msk olivolja eko

Rostade rotsaker
1 stor sötpotatis eko
1 stor rödbeta eko
1 röd lök eko
1 palsternacka eko
1–2 msk olivolja eko
flingsalt eko
svartpeppar eko

Myntasås
saft och zest efter smak från 1 lime/citron eko 
0,5 kruka finhackade myntablad eko
1 tsk agavesirap eko
1,5 dl krämig kokosmjölk utan tillsatser eller annan växtbaserad grädde

Foto på vegoburgare med ugnsrostade rotsaker och myntasås - veganskt och glutenfritt.

Gör såhär

Miniburgare
Tärna potatisen och koka mjuk ca 10 minuter. Låt svalna. Skala och dela upp löken i mindre bitar. Pressa vitlöken. Mixa alla ingredienser utom pumpakärnorna. För över mixen i en bunke, smaka av kryddningen och rör sist ner pumpakärnorna. Tillsätt lite mer havregryn om det behövs. Forma till små biffar med händerna. Stek gyllene på bägge sidor i olivoljan.

Rostade rotsaker Sätt ugnen på 175 grader. Tärna alla rotsaker och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja, flingsalt och svartpeppar. Blanda runt, fördela jämn och rosta ca 35–50 minuter. Rör om några gånger.

Myntasås
Hacka myntabladen, riv lime eller citronskalet, pressa ut lite saft och rör ihop alla ingredienser till såsen

Foto på vegoburgare med ugnsrostade rotsaker och myntasås - veganskt och glutenfritt.

Fler tips på goda rätter med vegansk mat

Pytt I Panna Med Trattkantareller Och Timjan – Vegan

Vegansk Risotto Med Rödbets Carpaccio

Se ett glutenfritt bröd med morot

Glutenfritt Morotsbröd Med Sötpotatis – Vegan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Du kanske också gillar...