Gazpacho med bönor- vegan

No tags Direktlänk 7

Gazpacho är så fantastiskt gott och detta recept med bara rena ekologiska ingredienser tycker jag blev något alldeles extra. Passade även väldigt bra med bönorna till på toppen.

Recept på Gazpacho med vita bönor och chili – eatclean vegan

Ingredienser:

ca 500 gram kvisttomater eko
1 lök eko (hackad)
1-2 vitlöksklyftor eko (hackade – till soppan)
1 gurka eko (i tärningar)
1 röd paprika eko (i tärningar)
1 förpackning kokta vita bönor eko (sköljda och avrunna)
1-2 vitlöksklyftor eko (finhackade till bönorna)
1 salladslök eko (finstrimlad)
0,5-1 färsk chili (finhackad)
olivolja eko (ca 0,5 dl)
havssalt eko
svartpeppar eko
eventuellt lite äppelcidervinäger eko
 

Gör såhär:

  1. Skölj och gör i ordning alla grönsaker.
  2. Blanda tomaterna med lök, vitlök, gurka och paprika i en skål. Ställ in i kylskåpet medan du förbereder resten av ingredienserna.
  3. Häll av spadet från bönorna, skölj och låt dem rinna av ordentligt.
  4. Värm upp lite olja i en stekpanna. Stek bönorna genomvarma och smaksätt med hackad vitlök, salt och peppar. Vänd ner salladslök och stek en kort stund.
  5. Häll de kalla grönsakerna i en mixer och kör till en soppa som inte är helt slät. Späd ev. med lite vatten och smaksätt med olivolja, salt, peppar, färsk chili och eventuellt lite vinäger.

 

Servering

Severera soppan iskall, toppa med stekta bönor och ät nygräddat bröd till. Exempel på några av mina brödrecept:
Rödbetsfrallor
Bananscones
 

Bilder på Gazpacho med vita bönor och chili – eatclean vegan

gazpacho
gazpacho
 

Sugen på en annan veganska soppa?

Rödbetssoppa med linser, ingefära, citron och chili
rödbetssoppa
 

.