vegan stuffed sweet potatoes
Alla recept,  Inspiration,  Maträtter,  Vegan påsk

Vegan stuffed sweet potatoes

Idag bjuder jag på ett underbart vegansk recept på Stuffed sweet potatoes som kommer från Maggies skafferi.

Inlägget innehåller Affiliatelänkar.

Vegansk mat för hela familjen – Maggies skafferi

Ni kanske är många som undrar hur ni ska få in den veganska matlagningen så att den passar hela familjen, så även barnen.

En som är expert på just detta är Maggie från Maggies skafferi. Hon har skrivit en jättefin kokbok som heter just Maggies skafferi.

Maggie lärde jag känna då vi båda två medverkade med egna recept i den veganska kakboken “Från blogg till bord” som jag skrivit om tidigare.

Maggie driver även den omtyckta bloggen med samma namn maggiesskafferi.se och även där kan man hitta väldigt många goda veganska recept. Förutom alla härliga recept bjuder hon på en personlig blogg där hon bland annat skriver om familjeliv och om den veganska livsstilen. Både boken och bloggen innehåller fantastiskt vackra foton.

Hennes fina instakonto maggiesskafferi får du heller inte missa.

Hennes kokbok kan man köpa här

Kika gärna in hos Maggie och låt dig inspireras!

vegan stuffed sweet potatoes

Recept på Vegan stuffed sweet potatoes

Vegan stuffed sweet potatoes

"När barnen fick prova dessa potatisar första gången kunde de inte sluta äta dem". Citat ur kokboken Maggies skafferi.
Portioner 4 PORTIONER
Författare Maggie Bergius

Ingredienser

  • 2 stora sötpotatisar, tvättade
  • 2-3 msk olivolja eko
  • 2 dl majs eko
  • 100 g vegansk fetaost
  • 2 msk havrefraiche
  • 2 vitlöksklyftor eko, skalade
  • 4 msk olivolja eko
  • 4 tsk dijonsenap eko
  • vitpeppar eko
  • svartpeppar eko
  • salt eko

Garnering

  • 50 g vegansk fetaost
  • persilja färsk eko
  • 1 bit rödkål eko, strimlad
  • 1 dl majs eko, rostad i lite olja i stekpannan
  • 0,5 röd chili eko, hackad
  • timjan färsk eko
  • svartpeppar eko

Instruktioner

  • Dela sötpotatisarna på hälften.
  • Skär av dem lite i botten så att de står stadigt.
  • Ställ potatishalvorna på en plåt med bakplåtspapper på. Ringla över olja och salta och peppra.
  • Baka potatisarna i ugnen på 200 grader i 35-45 minuter. Känn efter så att de är mjuka i mitten innan du tar ut dem.
  • Gröp ur en del av innanmätet men lämna en kant, ca 1 cm, runtom på potatishalvan. Blanda innanmätet med majs, vegansk fetaost, havrefraiche, vitlök, olivolja och dijonsenap. Salta och peppra.
  • Fyll potatishalvorna med fyllningen och baka i ytterligare 10-15 minuter.
  • Hetta upp en stekpanna med lite olja. Häll i majsen och rosta tills den fått en fin färg.
  • Ta ut potatisarna och och smula över den veganska fetaosten, klippt persilja, rostad majs och chili. Lägg tillsist på en timjankvist på varje potatishalva. Vrid lite svartpeppar över.
  • Servera sötpotatisen med en god sallad.
vegan stuffed sweet potatoes
Vegan stuffed sweet potatoes – Detta foto är från Maggies skafferi
Receptet kommer från Maggie som har skrivit kokboken Maggies skafferi.
Kokboken Maggies skafferi – Vegansk mat för hela familjen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *