Gazpacho är så fantastiskt gott och detta recept med bara rena ekologiska ingredienser tycker jag blev något alldeles extra. Passade även väldigt bra med bönorna till på toppen.
Recept på Gazpacho med vita bönor och chili – eatclean vegan
Ingredienser:
Soppan
ca 500 gram kvisttomater eko
1 lök eko (hackad)
1-2 vitlöksklyftor eko (hackade)
0,5 stor gurka eko (i tärningar)
1 röd paprika eko (i tärningar)
2 cm färsk chili eko eller efter smak (finhackad)
olivolja eko (2 msk)
några kvistar färsk basilika eko (om man vill)
eventuellt lite äppelcidervinäger eko
salt och svartpeppar eko
Bönorna
1 förpackning kokta vita bönor eko (sköljda och avrunna)
1 salladslök eko (finstrimlad)
1-2 vitlöksklyftor eko (finhackade)
olivolja eko (1 msk)
havssalt eko
svartpeppar eko
Skölj och gör i ordning alla grönsaker. Blanda tomaterna med lök, vitlök, gurka och paprika i en skål. Ställ in i kylskåpet medan du förbereder resten av ingredienserna. Häll av spadet från bönorna, skölj och låt dem rinna av ordentligt. Värm upp lite olja i en stekpanna. Stek bönorna genomvarma och smaksätt med hackad vitlök, salt och peppar. Vänd ner salladslök och stek en kort stund. Häll de kalla grönsakerna i en mixer och kör till en soppa som inte är helt slät. Späd ev. med lite vatten och smaksätt med olivolja, salt, peppar, färsk chili och eventuellt lite vinäger.
Servering
Severera soppan iskall, toppa med stekta bönor och ät nygräddat bröd till.
Exempel på några av mina brödrecept:
Rödbetsfrallor
Bananscones
Morotscones