Vegansk fika, dessert och godis

Veganska Kanelbullar – Sockerfria Och Goda

Veganska kanelbullar där en hand håller upp en bulle med en tugga tagen i.

Ett riktigt gott recept på veganska kanelbullar. Dessa är dock ej glutenfria för de är gjorda på dinkelmjöl. Det blir ett undantag idag på matbloggen, jag kommer fortsätta med glutenfria recept här på Healthcreator.se. Receptet är dock sockerfritt (utan vitt socker).

När du vill överraska familjen / släkten / vännerna med lite veganska kanelbullar som ändå är lite lika gamla hederliga bullar så borde du testa dessa bullar med dinkelmjöl.

Det händer att jag äter gluten någongång ibland (är inte allergisk). Har dock inte köpt mjöl med gluten på säkert 7 år så det blir lite kul att knåda den typen av deg nu.

p.s Visste ni att om ni bakar veganska kanelbullar istället för traditionella minskas klimatpåverkan med hälften. 

Veganska kanelbullar där en hand håller upp en bulle med en tugga tagen i.

Recept på veganska kanelbullar – sockerfria och goda

5 från 1 röst
Total tid 2 timmar 10 minuter
Måltid Vegansk fika, dessert och godis
Portioner 16 bullar

Ingredienser
  

  • 25 g jäst
  • 2,5 dl sojadryck
  • 75 g mjölkfritt margarin 
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 dl kokossocker
  • 0,5 tsk kardemumma
  • 6,5 dl dinkelmjöl

Fyllning

  • 75 g mjölkfritt margarin
  • 0,5-0,75 dl kokossocker
  • 2 msk kanel

Garnering

  • 30 g smält mjölkfritt margarin
  • 1 tsk kokossocker
  • 0,25 dl kokosflingor

Instruktioner
 

  • Smula jästen i en bunke.
  • Smält margarinet lätt ihop med sojadrycken och värm till 37 grader (fingervärme).
  • Häll vätskan över jästen lite i taget och rör runt tills jästen löser upp sig.
  • Tillsätt salt, kokossocker, kardemumma och nästan allt mjöl.
  • Arbeta tills degen blir blank och smidig.
  • Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
  • Ta upp degen på arbetsbänken och knåda smidig med resterande mjöl. kavla ut till en platta.
  • Bre på margarinet och strö över kokossocker och kanel alternativt rör ihop fyllningen och bre på allt samtidigt.
  • Vik eller rulla ihop degen från långsidan. Skär i 16 remsor eller bitar. Gör knyten/snurror eller vanliga bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper alternativt bullformar.
  • Låt jäsa i ytterligare 30 minuter.
  • Sätt ugnen på 250 grader.
  • Rör ihop margarin och kokossocker och bred på bullarna. Toppa med kokosflingor.
  • Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter.
Har du provat receptet?Låt oss veta hur det var!

Smakliga veganska kanebullar.

Veganska kanelbullar ligger på en plåt med bakplåtspapper.
Kanelbullarna har snurrats ihop och lagts på en plåt med bakplåtspapper.
Veganska kanelbullar ligger på en plåt med bakplåtspapper toppade med kokosflingor.
Kanelbullarna har garnerats.
Nygräddade veganska kanelbullar.
Kanelbullarna vilar till sig efter gräddning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet





Du kanske också gillar...