Bananscones – nytt recept – glutenfria – eatclean – vegan

Goda bananscones (glutenfria, eatclean, vegan, nötfria). Ganska lika originalrecept på scones i smaken. Använde bara en halv banan i receptet (60 g utan skal) och resten kan användas som pålägg.

För att få mindre kokossmak använd den neutrala kallpressade kokosoljan. Jag använder dock alltid den vanliga. 🙂

Bananscones – nytt recept – glutenfria – eatclean – vegan

Ingredienser

2 dl rårismjöl eller rismjöl eko

1,5 dl glutenfria havregryn eko

2 msk fiberhusk

0,5 tsk salt eko

1 tsk bikarbonat

0,5 mogen banan eko (60 g skalad)

2 msk kallpressad kokosolja eko eller neutral kallpressad kokosolja eko

2 dl ren havredryck eko (havre, vatten, salt)

 

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rör ihop råris- eller rismjöl, fiberhusk, havregryn, bikarbonat och salt.
  3. Mosa sedan ner banan och kokosolja jämt med en gaffel.
  4. Häll i havredrycken och rör runt.
  5. Dela degen i 4 delar och lägg på en plåt med bakplåtspapper eller smord med kokosolja.
  6. Platta till varje del till en rund kaka och skåra korsvis i 4 delar med en kniv.
  7. Grädda mitt i ugnen i 12–14 minuter.
  8. Servera gärna med skivad banan, spenat, paprika, avokado och/eller annat favorit växtbaserat pålägg.

 

Bild på bananscones – glutenfria – eatclean – vegan

bananscones glutenfria vegan eatclean nötfri
bananscones glutenfria vegan eatclean nötfri
 

Mer veganskt glutenfritt eatclean bröd

Rödbetsfrallor
rödbetsbröd glutenfri mjölkfri vegan

.