Bananscones – nytt recept – glutenfria – eatclean – vegan

Goda bananscones (glutenfria, eatclean, vegan och nötfria om man vill). Ganska lika originalrecept på scones i smaken. Använde bara en halv banan i receptet (60 g utan skal) och resten kan användas som pålägg.

För att få mindre kokossmak använd den neutrala kallpressade kokosoljan. Jag använder dock alltid den vanliga. 🙂 Om man vill kan man även byta ut allt fett till rapsolja.
 

Bananscones – nytt recept – glutenfria – eatclean – vegan

6 små bullar eller 2 stora kakor

Ingredienser

0,5 dl rårismjöl eller rismjöl eko

1 dl mandelmjöl eko (går att byta ut mot 1 dl bovetemjöl eko)

2 dl glutenfria havregryn eko

1 tsk fiberhusk

0,5 tsk salt eko

1 tsk bikarbonat

0,5 mogen banan eko (60 g skalad)

2 msk kallpressad kokosolja eko eller rapsolja

1-1,5 dl vatten eller havredryck eko

0,5 dl handkrossade valnötter eko (om man vill)

 

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rör ihop alla torra ingredienser (utom valnötterna) i en bunke.
  3. Mosa sedan ner banan och kokosolja/rapsolja jämt med en gaffel.
  4. Häll i vattnet/havredrycken och rör runt.
  5. Rör eventuellt ner de handkrossade valnötterna.
  6. Låt degen stå till sig i 5 minuter.
  7. Forma till sex bullar (eller dela i 2 delar) och lägg på en plåt med bakplåtspapper eller smord med kokosolja.
  8. Vid 2 delar; platta till varje del till en rund kaka och skåra korsvis i 4 delar med en kniv.
  9. Grädda 6 bullar i ca 12 minuter och 2 delar i ca 15-20 minuter mitt i ugnen .
  10. Servera gärna med skivad banan, spenat, paprika, avokado och/eller annat favorit växtbaserat pålägg.

 

Bild på bananscones – glutenfria – eatclean – vegan

bananscones glutenfria vegan eatclean nötfri
bananscones glutenfria vegan eatclean nötfri
 

Sugen på ett annat recept på veganskt glutenfritt eatclean bröd?

Rödbetsfrallor
rödbetsbröd glutenfri mjölkfri vegan

.