Bananscones – en ren fröjd för både smaklökar och humör – veganskt och glutenfritt. Detta recept är även perfekt om man har en banan som börjar bli gammal hemma. Om man har en gammal avokado som också börjar bli dålig hemma så kan man även ta en halv avokado och en halv banan till receptet.
Servera gärna tillsammans med lite växtbaserat pålägg, fräscha grönsaker och bär.
Recept på Bananscones – vegan
(Uppdaterat recept 2020-04-06)
4 små scones
Ingredienser
1 banan eko (alternativt ta hälften som 0,5 avokado)
*1 chiaägg
1 dl mandelmjöl eko
0,5 dl bovetemjöl eko
1 tsk fiberhusk
0,5 tsk bikarbonat
1 krm salt eko
o,5 dl valnötter eko
*1 chiaägg= Blanda ihop 1 msk chiafrön eko med 1 msk rapsolja eller olivolja eko och 2 msk vatten.
Låt stå och svälla i 10 minuter)

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop chiaäggen och låt svälla i 10 minuter. Mixa bananen (och avokadon om du kombinerar med det) med en gaffel. Tillsätt övriga ingredienser utom valnötterna. Blanda ihop till en jämn smet. Klicka ut smeten till 4 små scones på en plåt med bakplåtspapper. Låt svälla i några minuter. Pressa ner handkrossade valnötter jämt fördelat i sconesen. Grädda längst ner i ugnen i ca 20 minuter.
Smaklig bananscones!

